Restauracja

Nadmorska lokalizacja zobowiązuje by na stole naszych Gości królowały bałtyckie ryby prosto z sieci!

Przygotowaliśmy więc menu bogate w świeże flądry, śledzie, dorsza, halibuta, szeroki wybór owoców morza oraz przysmaki kuchni polskiej.

menu

Przystawki

  • Tatar z łososia z chrupiącą grzanką

  • Verrines z łososia i śledzia holenderskiego z suszonymi pomidorami, oliwkami i czerwoną cebulą

  • Krewetki tygrysie smażone na maśle z papryczką piri piri, miodem i białym winem

  • Małże zielone w sosie prowansalskim (7szt)

  • Sałatka ze świeżym tuńczykiem i avokado

Zupy

  • Pikantne flaczki z kalmara

  • Zupa rybna z łososia i dorsza

Ryby

  • Śledzie bałtyckie smażone w razowej mące, z ogórkiem kiszonym i pieczonymi ziemniakami

  • Smażona flądra tuszka, zestaw surówek, frytki

  • Oryginalny śledź holenderski (Matjas) w sosie śmietanowym z jabłkiem, serwowany z fasolką szparagową i pieczonymi ziemniakami

  • Dorsz parowany, serwowany z kaszą pęczak i grzybami

  • Pappardelle „aglio olio” z łososiem, kaparami i rukolą

  • Łosoś z pieca w sosie cytrynowo-limonkowym, z kapustą morską i czarną soczewicą

  • Halibut z pieca na szpinakowym risotto, podany w sosie szafranowym

  • Turbot z talarkami ziemniaczanymi i zestawem surówek